tiistai 29. marraskuuta 2011

Julkisivut julki

Tapasimme arkkitehdin, joka oli askarrellut viime viikot julkisivujen parissa. Tuntui hienolta nähdä arkkitehdin ajatukset konkreettisina, aika samanlaiseksi olin talon kuvitellut itsekin. Talo tulee olemaan kiveä ja puuta, väreinä ehkä valkoinen ja tumma ruskea tai valkoinen ja (kuluneen)harmaa. Ikkunoita on aika paljon, sekä isoja että puikkomaisia vaakoja ja pystyjä. Laitan kuvia tänne, kunhan saan aikaiseksi.

Mittailimme myös huoneiden kokoja. Mietimme, miten iso makuuhuoneen pitää olla. Olemme ajatelleet, että neliöt käytetään mielummin oleskelutiloihin kuin makuuhuoneisiin. Pohdimme myös, mitä korkea huonekorkeus, jopa 340 cm, tekee pienehkölle tilalle - onko vaikutelma suurentava vai pienentävä.

Tässä vaiheessa siis ollaan. Pankkikin on näyttänyt vihreää valoa hankkeellemme, ja lainapäätös on olemassa. Marginaali on jo korkeampi kuin kesällä lupailtiin, ja nousua on varmasti yhä luvassa. Vähän pelottaa tämä yhtälö (talouden epävarmuus ja iso laina), mutta jos vain työpaikat säilyvät, eiköhän tässä selvitä! On hienoa, kun saa ilahduttaa itseään ajatuksella, että haaveet ja unelmat ovat käymässä toteen.

2 kommenttia:

  1. Eiköhän korkea huonekorkeus tuo avaruutta ja tilantuntua. Tai en tiedä jos on vaikka 8 neliön huone ja se on korkea, niin miltä se tuntuu :)

    -Juha

    VastaaPoista
  2. Avaruutta se kyllä tuo, mutta toivottavasti vaikutelma ei ole kirkkomainen. Tila, jossa huonekorkeus on korkeimmillaan, on noin 15 m2, mutta se on kiinteä osa avaraa ruokailutilaa, jossa huonekorkeus on edelleen noin kolme metriä.

    VastaaPoista