sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Helpommallakin olisi voinut päästä

Pääsin hiljattain käymään eräällä valmistalotehtaalla ja vaikutuin! Kaikki oli valmiina elementeissä, tapetit, kodinkoneet, valokatkaisijat. Mietin, että on vaikeita ja helppoja tapoja rakentaa.  Ja hitaita projekteja ja nopeita. Valitettavasti meidän hankkeemme lukeutuu ensimmäisiin. Valmistalo tosin ei olisi soveltunut meidän hankalan malliselle tontillemme. Siitä se vaikeus oikeastaan lähtikin. No, nyt on valoa tunnelin päässä. Rahaa on palanut, ja palaa edelleen, sillä vuokrallaoloaika venyy ainakin kahteen vuoteen.

1 kommentti:

 1. "vuokrallaoloaika venyy ainakin kahteen vuoteen"
  Olen miettinyt tätä asiaa itsekin, että milloin alan lisäämään vuokralla asumisen kulut rakentamisen kuluihin, joista omassa blogissani olen pyrkinyt pitämään kirjaa?

  Siis kun katsoo juuri hankkimaansa tyhjää tonttia, jossa ei voi asua, niin silloin tietysti asutaan vuokralla, jos kerran rakentamislainen nostamisen reunaehtona on oman asunnon myynti (oli ainakin meillä). Siis jossain on asuttava aina, ja jos asuisi tyhjällä tontilla teltassa, silloin asumisen kuluja ei tulisi ollenkaan?

  Mutta eihän se matematiikka nyt näinkään mene? Eli yhdet asumisen kulut on maksettava aina, joko omasta asunnosta (se joka myytiin), tai sitten siitä vuokra-asunnosta, jossa asutaan rakentamisen ajan. Ja sitten muutetaan uuteen taloon kun se on valmis. Jos talo on pitkään "viittä vaille valmiina", niin varmasti tulee ihan oikeutetustikin tunne, että nyt maksaa jo kahdesta asunnosta, (vuokra-asunnosta + keskeneräisestä), ja varmaan asia jossain vaiheessa niin tulee meilläkin olemaan...

  Yksi lähestymistapa tässä on tietysti sekin, että jos rakennettavan talon olisi saanut ostaa valmiina, silloin mitään vuokralla asumisen kuluja ei olisi tullut ollenkaan?

  VastaaPoista