perjantai 11. tammikuuta 2013

Jouluksi kotiin?

Rupesimme joulukuussa miettimään, että mitäs jo kuitenkin tekisimme piirustustemme pohjalta puurunkoisen talon. Budjetti pysyisi paremmin aisoissa, ja saattaisi jäädä vähän pelimerkkejä vielä sisustamiseenkin. Saimme ensimmäisen avaimet käteen -tarjouksen eräältä kivitalovalmistajalta, noin 400000 euroa, eikä tarjous sisältänyt takkaa, keittiökalusteita, maatöitä ym. Hyvinkin 50000 euroa olisi mennyt vielä tuohon päälle. Toinen kivitalotehdas antoi tarjouksen vesikattovalmiista talosta ja kertoi, että kolmella kerrottuna saadaan valmiin talon hinta. 450000 euroa. Arkkitehtimme piti noita kalliina, arvioi, että hintaa pitäisi saada alas ainakin 70000 euroa.

Päätimme, että 100000 halvemmalla pitäisi selvitä. Tänään olimme keskustelemassa erään talomyyjän kanssa puurunkoratkaisusta, hinta-arvio aivan valmiina n. 300000. Suunnitteluun on mennyt jo rahaa, joten hintaa tällekin tulee. Maanantaina saamme seuraavan tarjouksen ja loppuviikosta vielä kaksi.

Kaikki on valmiina lupaa varten. Heti, kun teemme päätöksen runkomateriaalista, saamme luvan eteenpäin ja homma käynnistyy lopulta. Tavoitteena on vanha tuttu: jouluksi kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti