torstai 29. syyskuuta 2011

Suorat seinät, kiitos

Arkkitehdin mainio idea oli pyytää varhaisteinit tyttäremme mukaan suunnitteluun, jotta myös heidät saadaan sitoutumaan projektiin ja innostumaan siitä. Niinpä eräänä iltapäivänä menimme koko perheen voimin arkkitehdin työhuoneelle pallottelemaan suunnitelmia. Anna esitteli tytöille suunnittelun perusperiaatteita ja kertoi, miksi on päätynyt tietyissä asioissa tietynlaisiin ratkaisuihin.

Vanhempi tytöistämme on superkiinnostunut projektista, hän on jo kuukauden ajan piirtänyt omaa huonettaan eri kulmista piirustusvihkoonsa. Sisustukset turkoosinvärisine Fatboy-tuoleineen ja Ikean vaatekaappeineen ovat valmiina. 12-vuotias jaksaa kiinnostua vain hetken. Mihin marsut tulevat? Tuleeko sinne sadevesisuihku? Minkä värinen keittiö? Tässä heidän hyviä kysymyksiään, joita toivottavasti matkan varrella saadaan lisää. Koti on kaikkien yhteinen ja jokainen katsoo sitä omasta näkökulmastaan, toinen vähän alempaa kuin toinen.

13-vuotiaalle tärkeintä on, että huone on muodoltaan suorakulmio. Sellaiseksi se muuttui toisella luonnoskierroksella. Jotta sisustussuunnitelmia ei tarvitse laittaa uusiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti