tiistai 29. lokakuuta 2013

Valaistussuunnittelua

Löysin loistavia valaistusvinkkejä netistä Sähköturvallisuuskeskuksen rahoittamasta valaistusoppaasta. Kuvat ovat siis sieltä.
 
 
Ensimmäisen kuvan poimin Secto-valaisimen takia. Olen tykännyt sen muodosta aina. Toiveissa on saada kaksi sellaista ruokapöydän päälle.

 
Olohuoneemme on osittain korkeaa tilaa. Tällainen epäsuora valaistusratkaisu toimisi varmasti siellä. Kunhan ledilista ei anna liian kylmää valoa. Onko kellään kokemusta?

 
Pieni idea portaikkoon.

 
Meille tulee hyvin tämänoloinen keittiö Kvikiltä: alaosa tammiviilua ja yläosa valkoista. Tässäkin epäsuora valaistus toimii mielestäni hyvin.  


 
Olohuoneen toisessa päädyssä on ruokailu. Sinne suunnittelemme valaistusta tähän malliin.

 
Olohuoneeseen tulee iso kirjahylly. Kirjatkin pitää valaista jotenkin. Ja lukuvaloa pitä saada jostakin myös. Tässä muuten hauska kirjahyllyidea.

maanantai 28. lokakuuta 2013

Vihdoin sisähommiin

 
Tältä talo näyttää nyt ulkoa päin. Heti pystytyksen jälkeen alkoi katonteko. Aluskate on nyt paikallaan, ja konesaumattua peltikattoa odotellaan. Talo on suojattu kauttaaltaan pressuilla, jos syyssateet pääsevät yllättämään. Onneksi on ollut melko kuivaa.
 

 Sisähommiakin on edistetty. Tältä näyttää tällä hetkellä käyttöullakolla, johon tyttäret saavat omat tilansa. Sisustussuunnittelija suunnitteli meille säilytysratkaisut lappeen alle, jotta saadaan kaikki tila hyödynnettyä. Vähän matalaksi tuo tila jää, mutta eiköhän niistä mukavat omat sopet silti synny.

 
Ja tältä näytti viikko sitten sisällä. Nyt sinne on jo vedetty viemärit, kuten seuraavissa kuvissa näkyy. Ja eristäminenkin on aloitettu. Ihan pian on lattiavalun vuoro.

 
Tässä on näkymän olohuoneen korkeasta tilasta yläkertaan. Yläkerran tähän päätyyn on tulossa iso lasi-ikkuna, joka tuo valoa sinne. Perjantaina työmiehemme olivat jo eristyspuuhissa. Tuntuu hienolta, kun hommat etenevät. Tällä viikolla on ikkunoiden ja ulko-ovien vuoro!